Over ons

Christelijk familiebedrijf

De Betteld Groep is een uitgesproken christelijke organisatie met vestigingen in Zelhem (Gelderland), Amerongen (Utrecht), Cadzand (Zeeland) en Doorn (Utrecht). Het familiebedrijf is gespecialiseerd in recreatie, leisure en events en wordt gerund door Gerhard Hobelman.

Vakantiepark de Betteld in Zelhem is met bijna 500 plaatsen en 22 hectare grond het grootste christelijke vakantiepark van Nederland, en de grootste vestiging van de Betteld Groep. Het werd in 1972 opgericht door de ouders van Gerhard. Het park heeft ruim 300 vaste staplaatsen, meer dan 100 kampeerplekken en iets minder dan 150 huuraccommodaties. Op het park bevinden zich een 4,5 hectare grote recreatieplas, herberg met 147 slaapplekken, café, snackbar, mini-supermarkt en boekwinkel. Verder telt het 7 congreszalen waarvan de grootste, de Ichtuszaal, plek biedt voor ruim 1800 mensen. Op de Betteld in Zelhem worden het hele jaar door conferenties gehouden en in de vakanties is er een uitgebreid christelijk programma.
 

Grote blokhut

Betteld-Amerongen is in 2012 overgenomen door de Betteld Groep. Eerder werd deze locatie verhuurd door zendingsdiaconessehuis Bethanië. Betteld-Amerongen ligt aan de rand van de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en heeft een grote blokhut met slaapplekken voor wel 80 personen en daaromheen een groot, afgesloten terrein met speeltoestellen en diverse bomen. Deze plek in Amerongen wordt veel gebruikt voor familieweekenden, sportkampen en door scholen.

In 2013 nam de Betteld Groep camping De Elzenhof over nabij het kustplaatsje Cadzand Bad. Deze Zeeuwse camping is omgedoopt tot Betteld-Cadzand en telt 80 plaatsen. De camping wordt gerund door Bas en Veronique Hobelman, hij is de zoon van Gerhard Hobelman. Betteld-Cadzand ligt vlakbij de zee, en ook op deze plek wordt in vakantieweken een uitgesproken christelijk programma aangeboden.
 

Buitenhuis

Een jaar later, in 2014, kwam daar een vierde locatie bij: Het Brandpunt in Doorn. Deze locatie werd voorheen verhuurd door 't Zoeklicht. Net als Betteld-Amerongen ligt deze mooie plek op de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Het Brandpunt is een centraal gelegen, bijzonder buitenhuis omringt door schitterende, parkachtige tuinen. Het buitenhuis telt 28 slaapkamers voor 1, 2 of 3 personen en wordt vooral gebruikt voor kleine conferenties, stilteweekenden, zakenbijeenkomsten, bruiloften en vakanties. Directeur van deze vestiging is Arie Kortleven.
 

Stichting Ondersteuning Evangelieverkondiging De Betteld

Via de Stichting Ondersteuning Evangelieverkondiging De Betteld biedt de Betteld haar programma aan. De Stichting heeft tot doel het verwerven van fondsen. Deze fondsen worden aangewend om het evangelie van Jezus Christus te verkondigen, onder meer op Camping De Betteld en in de Witte Herberg, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Ga naar Stichting Ondersteuning Evangelieverkondiging De Betteld​


 

Blijf je op de hoogte?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle programma's en conferenties.
Uw criteria wordt gewijzigd...